12
Kes

0
images1

Kun kesäloma saapuu, haluat luultavasti vain nukkua, pelata videopelejä, hengailla kavereiden kanssa ja nauttia lomasta. Mutta todennäköisesti saatat tarvita töitä maksaaksesi menosi tai asettuaksesi parempaan asemaan, kun valmistut. Saatat myös haluta päästä eteenpäin tulevan lukuvuoden. Tässä ovat sinulle muutamia hyviä ajanhallintatapoja jotka voisivat varmasti auttaa sinua.

HUOM! Nämä vinkit eivät koske ainoastaan lomailevia, vaan myös muitakin työläisiä!

1) Tee itsellesi tavoitteita

Mitä haluat saavuttaa tänä kesänä? Ehkä haluat vain ansaita rahaa, todennäköisemmin sinulla on useita tavoitteita tai haluat saada jonkinlaisen työkokemuksen.

2) Luo itsellesi rutiini

Koulupäivinä sinulla oli jonkinlainen rutiini, esim. mihin aikaan heräät, teet kotitehtävät ja menet nukkumaan. Yritä luoda itsellesi rutiini jota pystyt noudattamaan kesäloman aikana. Kuluta tunnin tai pari tuntia päivästäsi toteuttamalla yksi tavoitteistasi. Jos aloitat aamusi surffaamalla netissä, katsomalla elokuvia tai pelaamalla tietokonepelejä, huomaat ajan kulkevan nopeasti.

3) Tee tehtävälista

Jos sinulla on useita suuria päämääriä kesäksi (esim. saada hyvä kunto, lukea kuusi kirjaa ja esseen kirjoittaminen), niistä voisi tulla sinulle hankaluuksia päättää mistä aloittaa. Kirjoita itsellesi yksinkertainen tehtäväluettelo, mieluiten viikon alussa. Katso mikä tahansa suunniteltu meno ( sosiaaliset tapahtumat, työ…) ja aseta ne muiden tehtävien ympärille. Pyri jakamaan tehtävät koko kesälle esim. jos haluat lukea kuusi kirjaa ja sinulla on kuusi viikkoa aikaa, niin yhden kirjan lukeminen viikossa on järkevin tapa toimia.

Tärkeintä on mukava ajanvietto!

No Comments

Reply